Om klubben

Høsten 2009 møttes vi for første gang på Straumen. Et uformelt møte for å se om interessen var stor nok for å starte en fotoklubb i Sørfold. Det viste seg snart at dette var noe vi skulle gå videre med. Og i dag er vi ca 15 medlemmer. Møtelokalene som brukes i dag er på Straumen, nærmere bestemt ”Bakeriet”. Dette er lokaler som kommunen stiller til rådighet for blant annet lag og foreninger. Kjempefine lokaler hvor vi trives svært godt.

Møtene har vi første torsdag i hver måned. Faste innslag er en fotokonkurranse og teknisk kvarter.

I tillegg tar vi fototurer for å trene på kamerainnstillinger og lære av hverandre.

En gang i måneden kårer vi et temabilde. Den som får flest stemmer vinner og får da sitt vinnerbilde skrevet ut på klubbens regning. Hvert medlem kan levere inn 2 bilder til denne konkurransen. Filen skal på nettsida (Web) være 1030 pixler på lengste sida. Juryen er deltagerne på møte. Vinnerbildet blir sendt til kultursjefen i Sørfold kommune og legges ut på kommunens hjemmeside.

Medlemmene av fotoklubben får skrevet ut bilder hos Fotograf Holst med god rabatt.

Hvis et medlem har utlegg for kjøring i forbindelse med arbeid for klubben utbetales en kjøregodtgjørelse med kr 16,- pr.mil

Intensjonen med klubben er å bli en bedre fotograf ved å lære mer om komposisjon, teknikk og bildebehandling. Vi lærer av hverandre. Vi vil også satse på kursing av fotograf eller andre som har drevet med foto i lang tid og har mye erfaring. På utekveldene gies veiledning i kamerainnstilling,

Klubben er i dag sammensatt av medlemmer med ulike ferdigheter, utstyr, bakgrunn osv.

Er du interessert i foto og lurer på om dette er noe for deg er det bare å komme innom på et av våre møter for en prat. Du kan også ringe tlf:99584630 dersom du ønsker å bli medlem av Sørfold fotoklubb. Medlemskontigenten er kr.400 pr.år

Leder: Anne Grethe Mørkhagen 99584630 morkhagen@gmail.com

Nestleder/sekretær: Asbjørn Knutsen 96905101 asbknut59@gmail.com